Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
-
0
+36 1 405-6111  • 
Nyitóoldal | Termékek | Akciós ajánlataink | Szolgáltatásaink | Rólunk | Kapcsolat, üzletünk

FACTOR PERGOLA KÜLTÉRI FAFESTÉK FEHÉR

Méret, kiszerelés Ár
1 L 5.390 Ft
2,5 L 15.490 Ft
 db 

Alkalmazás: A FACTOR Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. Alkalmas minden hazánkban előforduló puha és keményfa festésére. A juhar színt színfordítóként használva és FACTOR Aqua Akril Vastaglazúrral átfestve, a sötét színű felületeket felfrissíthetjük tetszőleges világosabb színekre. A FACTOR Pergola Fafesték akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít átfestés nélkül, az előnyös tulajdonságainak köszönhetően:

  • Core-Shell emulziójának köszönhetően rugalmas filmet képez a felületen, amely gumis tapintású, így a faszerkezetek mozgását követi, és nem reped meg.
  • Színező pigmentek a természetben előforduló ásványi oxidok, melyek nem fakulnak ki és védenek a nap káros sugarai ellen.
  • Nedves dörzsálló, MSZ EN ISO11998:2006 szerint I. osztályú
  • Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fába lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, így a festék nem pereg le.

FACTOR Pergola Fafestéket felhasználhatjuk, pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák, valamint faházak, stégek, méhkaptárak és mindenfajta fa használati tárgyak festésére. Nem javasoljuk beltéri bútorokra, lakkozott fényes felületekre, bútorlapokra, fóliázott felületekre. A fafelületek mellett a különböző fém szerkezeti és rögzítő elemek is átfesthetőek ezzel a festékkel. Acél szerkezeti elemek esetén a COROR Rapid Korróziógátlóval alapozzuk a felületet.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakódott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja, a vizes bázisú festékek nem tapadnak jól a zsíros felületekhez). Natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk. FACTOR Pergola Fafestékünk páraáteresztő így a fából, a vízben oldódó természetes pigmentanyagok vagy egyéb szennyeződések a festékrétegen keresztül a festett felületre kicsapódhatnak. Ezt elkerülhetjük, ha impregnáljuk a fát alapozás előtt, oldószeres fakonzerváló alapozóval. A régi száraz porózus, valamint a festett, repedezett felületek alapozását 1:2 arányban vízzel hígított FACTOR Pergola Fafesték felhasználásával, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezze el. Mártott technikát is alkalmazhatunk, ezáltal a fa mélyebb szerkezetét is meg tudjuk erősíteni. A fa felületén lévő repedéseket az alapozás után tömíthetjük, a FACTOR Pergola Fafestékek többszöri átfestésével.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! FACTOR Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel 2-3 rétegben ecsettel, hengerrel. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. Felhívjuk figyelmét, hogy festékünk sok kötőanyagot és kevés töltőanyagot tartalmaz, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a kiszámolt festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. Nyílászároknál és olyan használati tárgyaknál, ahol vannak egymásra záródó felületek, kérjük lakkozza át Factor Aqua Parkettalakkal, egy rétegben csak az egymással érintkező felületeket. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Garancia: A Festék Bázis Zrt. (továbbiakban: Gyártó) jótállást vállal a Factor Pergola Kültéri Fafestékre, a vásárlás időpontjától számított 5 évig, a Polgári Törvénykönyv fogyasztói szerződésekre vonatkozó rendelkezései alapján. Az önként vállalt jótállási idő alatt felmerülő, fogyasztói kifogás elbírálását a Gyártó kirendelt szakértői vizsgálathoz köti, mivel a termék felhasználásának körülményeire nincs rálátása. Abban az esetben, ha a vélt minőségi kifogás a festék felbontásakor, illetve a kezdeti felhasználáskor jelentkezik, kérjük, vigye vissza a terméket a vásárlás helyszínére. Felhívjuk figyelmét, hogy a vásárlást követő, nem megfelelő tárolásból adódó károkért a Gyártó nem vállal felelősséget (pl. fagyás, túlmelegedés stb. – lásd a használati útmutatóban). Vélt színeltérés esetén kérjük, a festéket az üzletben található színmintához és a termék vonalkódján található színnévhez hasonlítani. A Factor Pergola Kültéri Fafesték felhordását kérjük, bízza szakemberre, mivel fontos a termék dobozán található használati utasítás maradéktalan betartása. A jótállásnak nem feltétele a szakember általi kivitelezés, ám a kivitelezési hibákért a Gyártó nem vállal felelősséget. A jótállás kizárólag a megfelelően előkészített fogadó felületre, szakszerűen felhordott bevonatra vonatkozik. A jótállás csak az előírt rétegrend betartása esetén érvényes. A jótállási idő alatt a hordozó anyagban bekövetkező változásért (fa korhadás, gombásodás, fém rozsdásodás) a Gyártó felelősséggel nem tartozik. A festékbevonat elszíneződése a magas csersav/tanin tartalmú keményfák esetében előfordulhat, mely a festékbevonat élettartamát nem befolyásolja. A jótállás nem terjed ki az egymásra záródó felületek esetében előforduló hibákra.

Kiszerelés: 0,75 liter; 2,5 liter; 10 liter

Színek: Fehér, Szürke, Juhar, Fenyő, Aranytölgy, Teak, Dió, Gesztenye, Zöld, Mahagóni, Cseresznye, Wenge

Színezés: Érdeklődjön az egyedi színek felől értékesítőinknél!

Fényesség: selyemfényű

Kiadósság: 4-5 m2/liter 2 rétegben

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C–on): 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Vízzel

Felhasználható: 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban 2 évHasonló termékek:

7016 ANTRACIT AKRIL ZOMÁNCFESTÉK
6.790 Ft
Többféle változat elérhető.
-
7016 ANTRACIT PERGOLA FAFESTÉK
7.190 Ft
Többféle változat elérhető.
-
FACTOR PERGOLA KÜLTÉRI FAFESTÉK SZÍNES
5.390 Ft
Többféle változat elérhető.
-
TRICOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK
3.690 Ft
Többféle változat elérhető.
-