Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
-
0
+36 1 405-6111  • 
Nyitóoldal | Termékek | Akciós ajánlataink | Szolgáltatásaink | Rólunk | Kapcsolat, üzletünk

7016 ANTRACIT PERGOLA FAFESTÉK

Méret, kiszerelés Ár
1 L 7.190 Ft
2,5 L 15.490 Ft
Szín variációk:
Antracit RAL 7016
 db 

Cikkszám: 787808485

A 7016 Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. A 7016 Pergola Fafesték akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít átfestés nélkül.

Alkalmazás: A 7016 Pergola Fafesték kimondottan a kültéri faszerkezetek tartós időjárásálló védelmét szolgálja. Dekoratív, a natúr fa struktúráját meghagyva kiemeli a fa természetes szépségét. Fedőfestékként rendkívül jól tapad régi, megkopott, festett felületeken is. A festék könnyen felhordható, sűrű állagú, cseppmentesen eldolgozható. A 7016 Pergola Fafesték akár 5 éven keresztül tartós bevonatot biztosít átfestés nélkül. Core-Shell emulziójának köszönhetően rugalmas filmet képez a felületen, amely a faszerkezetek mozgását követi és nem reped meg. Páraáteresztő tulajdonságának köszönhetően a fában lévő nedvesség a festékrétegen át el tud távozni, ezért a festék nem pereg le. 7016 Pergola Fafestéket felhasználhatjuk pergolák, zsalugáterek, játszóterek, kerítések, széldeszkák/stablondeszkák valamint faházak, stégek, teraszburkolatok, méhkaptárak és mindenfajta fa használati tárgyak festésére.

Előkészítés: A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el. Festett felületeket festés előtt csiszolással érdesítsük, majd portalanítsuk, zsírtalanítsuk. (A régi festett felületekre rárakodott szennyeződések zsírosak, azokat a csiszoló csak elmaszatolja, de el nem távolítja). Natúr fafelületeket csiszoljuk meg, majd portalanítsuk. 7016 Pergola Fafestékünk páraáteresztő így a fából, a vízben oldódó természetes pigmentanyagok vagy egyéb szennyeződések a festékrétegen keresztül a festett felületre kicsapódhatnak. Ezt elkerülhetjük, ha impregnáljuk a fát alapozás előtt, oldószeres fakonzerváló alapozóval. A régi száraz porózus, valamint a festett, repedezett felületek alapozását 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezze el. Mártott technikát is alkalmazhatunk, ezáltal a fa mélyebb szerkezetét is meg tudjuk erősíteni. A fa felületén lévő repedéseket az alapozás után tömíthetjük, a 7016 Pergola Fafestékek többszöri átfestésével.

Felhasználás: A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! 7016 Pergola Fafestéket alaposan keverjük fel, majd az előkészített felületre hordjuk fel két-három rétegben ecsettel, hengerrel. A festékrétegek felvitele között legalább 2-4 óra száradási időt kell biztosítani. A termék felhasználásra kész, hígítása nem szükséges, de lehetséges, maximum 5% víz hozzáadásával. Felhívjuk figyelmét, hogy festékünk sok kötőanyagot és kevés töltőanyagot tartalmaz, így nagyon vékony rétegben is felhordható. Figyeljünk arra, hogy a kiszámolt festékmennyiség felkerüljön a felületre, mert így lesz tartós a bevonat. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és a Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Kiszerelések: 1 l, 2,5 l

Színek: antracit

Fényesség: Selyemfényű

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Alapozás: 1:2 arányban vízzel hígított 7016 Pergola Fafesték felhasználásával

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C–on): 2-4 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: Víz, kötőanyag, töltőanyag, pigmentek, adalékanyagok.

Kiadósság: 4-5 m2/liter két rétegben.



Hasonló termékek:

7016 ANTRACIT AKRIL ZOMÁNCFESTÉK
6.790 Ft
Többféle változat elérhető.
-
FACTOR PERGOLA KÜLTÉRI FAFESTÉK FEHÉR
5.390 Ft
Többféle változat elérhető.
-
FACTOR PERGOLA KÜLTÉRI FAFESTÉK SZÍNES
5.390 Ft
Többféle változat elérhető.
-
TRICOLOR STANDOLIT OLAJFESTÉK
3.690 Ft
Többféle változat elérhető.
-