Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
-
0
+36 1 405-6111  • 
Nyitóoldal | Termékek | Akciós ajánlataink | Szolgáltatásaink | Rólunk | Kapcsolat, üzletünk

TRINÁT MESTER ALAPOZÓ

Méret, kiszerelés Ár
5.390 Ft
 db 

Cikkszám: 300006966
Méret: 0,75 L

Matt, fehér, oldószeres alapozó és közbenső festék fa- és fémfelületekre.

Előnyök

  • Professzionális minőségű, kiváló fedőképességű, nagy fehérségű, könnyen csiszolható alapozófesték
  • Fafelületek alapozó festésére használható
  • Fémfelületek közbenső rétegenként ajánljuk
  • Trinát Korróziógátló alapozó felvitelét követően

Elérhető kiszerelés:0,75 l és 5 l

Technikai adatok

Alkalmazási terület

 

 

MEGFELELŐEN ELŐKÉSZÍTETT KÜL- ÉS BELTÉRI FAFELÜLETEK ALAPOZÓJAKÉNT ÉS ACÉLFELÜLETEK KÖZBENSŐ BEVONATAKÉNT ALKALMAZHATÓ.

Színek száma / színezhetőség

 

FEHÉR SZÍNBEN

Külső megjelenés

 

 

 

MATT FEHÉR, EGYENLETES, ESZTÉTIKUS FELÜLETŰ.

Anyagszükséglet / kiadósság

11 M2/L

Felhordás módja

 

 

ECSETTEL, LAKKHENGERREL VAGY SZÓRÁSSAL. SZÓRÁSHOZ A SZÓRÁSI PARAMÉTEREKET AZ ADOTT GÉPTÍPUSHOZ KELL BEÁLLÍTANI.

Rétegszám 1 réteg
Száradási idő

2 ÓRA

Hígíthatóság

 

 

A TERMÉKET A FELDOLGOZÁS ELŐTT ALAPOSAN KEVERJÜK FEL. A TRINÁT MESTER ALAPOZÓ FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. AMENNYIBEN MÉGIS HÍGÍTÁSRA VAN SZÜKSÉG ECSETTEL TÖRTÉNŐ FELHORDÁSHOZ MAX. 2 %, PRÉSLEVEGŐS SZÓRÁSHOZ MAX. 10% TRINÁT SZINTETIKUS HÍGÍTÓVAL HÍGÍTSUK. A SZERSZÁMOK TISZTÍTÁSÁRA ÉS AZ ELCSEPPENÉSEK ELTÁVOLÍTÁSÁRA AZOK MEGSZÁRADÁSA ELŐTT SZINTETIKUS HÍGÍTÓ VAGY LAKKBENZIN ALKALMAS.

Rövid leírás

Matt, megfelelően terülő, jól csiszolható alkidgyanta kötőanyagú festék. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

Termékleírás

Az alkalmazás feltételei: Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát mester alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát mester alapozót. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

Javasolt rétegfelépítés:

Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40 μm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát mester alapozó rétegenként 40 μm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát mesterzománc 1 rétegben min. 30 μm száraz rétegvastagságban.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát mester alapozóvaL, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát mester alapozóval.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.


A terméket +5℃ és + 30 ℃ közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.



Hasonló termékek:

MAPEI ECO PRIM GRIP
4.590 Ft
Többféle változat elérhető.
-
SUPRALUX ÁLTALÁNOS ALAPOZÓ
1.690 Ft
Többféle változat elérhető.
-
TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ
5.190 Ft
Többféle változat elérhető.
-
TRINÁT UNIVERZÁLIS ALAPOZÓ 100 FEHÉR
2.290 Ft
Többféle változat elérhető.
-