Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
-
0
+36 1 405-6111  • 
Nyitóoldal | Termékek | Akciós ajánlataink | Szolgáltatásaink | Rólunk | Kapcsolat, üzletünk

TRINÁT MESTERTAPASZ

Méret, kiszerelés Ár
0,2 L 2.190 Ft
0,5 L 4.590 Ft
 db 

Cikkszám: 300006969

Oldószeres tapasz fa- és fémfelületekre

Előnyök

  • Fa és fémfelületek felületi egyenetlenségeinek kitöltésére használható   
  • Gyorsan szárad, kemény, vízálló, könnyen felhordható és csiszolható

Elérhető kiszerelés

125 ml, 200 ml, 0,5 l, 1 l és 2,5 l

 

Technikai adatok

Alkalmazási terület

 

 

 

 

MEGFELELŐEN ELŐKÉSZÍTETT KÜL- ÉS BELTÉRI FAFELÜLETEK ÉS ACÉLFELÜLETEK EGYENETLENSÉGEINEK KITÖLTÉSÉRE ALKALMAZHATÓ.

Színek száma / színezhetőség

 

FEHÉR SZÍNBEN

Külső megjelenés

 

 

 

MATT FEHÉR, EGYENLETES.

Anyagszükséglet / kiadósság

5 M2/L

Felhordás módja

 

 

 

KENŐKÉSSEL VAGY SPATULÁVAL.

Rétegszám  
Száradási idő

4 ÓRA

Hígíthatóság

 

 

 

A TERMÉKET A FELDOLGOZÁS ELŐTT ALAPOSAN KEVERJÜK FEL. A TRINÁT MESTERTAPASZ FELHASZNÁLÁSRA KÉSZ ÁLLAPOTBAN KERÜL FORGALOMBA. A SZERSZÁMOK TISZTÍTÁSÁRA ÉS AZ ELCSEPPENÉSEK ELTÁVOLÍTÁSÁRA AZOK MEGSZÁRADÁSA ELŐTT SZINTETIKUS HÍGÍTÓ VAGY LAKKBENZIN ALKALMAS.

 

Matt, jól csiszolható alkidgyanta kötőanyagú tapasz. Gyorsan szárad, kemény és vízálló. Max. 0,2 mm rétegvastagságban hordható fel egy rétegben. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

Termékleírás

 

Az alkalmazás feltételei:
Az alapfelület előkészítése:

A felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

Új fafelületek előkészítése:

A fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát mester tapasszal kell átvonni, majd ismét csiszolni és portalanítani. Ezután a szokásos módon építhető fel a Trinát bevonatrendszer.

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belüL, fessük át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd ennek száradását követően hordjunk fel Trinát mestertapaszt. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20 %-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát mester alapozóvaL, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk eL mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 %-a korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóvaL, majd Trinát mestertapasszal egyenlítsük ki a felületi hibákat.

Megjegyzés: A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

 

 Hasonló termékek:

BODY 220 FINE KITT
2.290 Ft
Többféle változat elérhető.
-
BODY 250 ÜVEGSZÁLAS KITT
2.290 Ft
Többféle változat elérhető.
-
MILESI FATAPASZ
690 Ft
Többféle változat elérhető.
-
URÁNUSZ ÜVEGEZŐ GITT FÁRA
990 Ft
Többféle változat elérhető.
-
URÁNUSZ ÜVEGEZŐ GITT FÉMRE
1.090 Ft
Többféle változat elérhető.
-