Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
Czifrafestek.hu
-
0
+36 1 405-6111  • 
Nyitóoldal | Termékek | Akciós ajánlataink | Szolgáltatásaink | Rólunk | Kapcsolat, üzletünk

KORANT ROZSDAÁTALKÍTÓ FESTÉK

Méret, kiszerelés Ár
0,5 L 2.390 Ft
 db 

Cikkszám: 300010120

Vizes bázisú rozsda-átalakító, korrózióvédő festék.

Kémiai rozsdaátalakító és fekete felületi bevonatot létesítő festékkülönlegesség. Alkalmas vas és acéltárgyak, gépek, szerelvények rozsdamentesítésére, felületi bevonat kialakítására. A készítménnyel egy műveletben elérhetjük a kialakult rozsda átalakítását, valamint egy átmeneti korrózióálló védőréteg képződését.

 

Információ

Az előkészített felületre ecsettel, mártással vagy szórással 2 rétegben vigyük fel az előzetesen felkevert készítményt.

Az első rétegnél 5-30% vízzel hígíthatjuk a szert, a második réteg már nem hígítható. A két réteg közötti száradási idő kb. 1 óra. A bevonat színe száradás után fekete.

Hatását fémes, illetve rozsdás felületen fejti ki, ezért az előzőleg már lefestett felületeken csak a rozsdásodott részeket kezeljük.

Kültéri igénybevétel esetén időjárásálló zománcfestékkel át kell festeni.

Kiadósság: 100-150 g/m2.

Tárolás

  • Eredeti csomagolásban, száraz, hűvös helyen.
  • Minőségét megőrzi 1 évig. Fagyveszélyes!

Csomagolás

  • 500 ml – műanyag flakonban (15 db/gyűjtődoboz), vagy 5 literes kiszerelésben is.

 

ÁLTALÁNOS TULAJDONSÁGOK

A Korant több funkciós, rozsda-átalakító, rozsda eltávolító szer, amellyel egy munkamenetben korrózióvédelmet biztosító felületi bevonatot is kialakíthatunk. - A festékben lévő hatóanyag a vas felületéről kémiai úton eltávolítja a rozsdát oly módon, hogy a keletkező vas vegyület beépül a kialakuló festékrétegbe. - A festékréteg a termékben lévő adalékanyagok révén megvédi a vastárgyakat a további korróziótól és dekoratív bevonatot képez. A készítménnyel egy lépésben rozsda eltávolítást, stabilizálást és korrózióvédő bevonat kialakítását érhetjük el. A képződött felület víztaszító, termoplasztikus (80 oC felett lágyul) száradás után fekete színű.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Alkalmas vas- és acéltárgyak, gépek, szerelvények, kerítések, vaskorlátok, gépkocsi rozsdásodó része, kovácsoltvas tárgyak stb. rozsdamentesítésére és dekoratív védelmére. Rozsdás vagy tiszta vasfelületre egyaránt felhordható. A Korant festékréteg termoplasztikus, ne használja olyan felületeken, ami használat közben felforrósodhat (pl.: kályhacső, radiátor, autó kipufogócső stb.) vagy ilyen felületek közelében van! Az időjárás hatásainak kevésbé kitett helyeken önálló festék bevonatként is funkcionálhat, de kültérben és más agresszív hatásnak (pld. vegyi hatás) kitett helyeken az igénybevételnek megfelelő fedőfesték használata szükséges. Vizes diszperziós fedőfesték alkalmazása esetén (különösen világos színeknél) előfordulhat, hogy a Korant hatóanyaga elszíneződést okoz a festékrétegben, ezért javasolt oldószeres fedőfesték használata. Beltérben a Koranttal két rétegben történő átfestés hosszú évekig megfelelő korrózióvédelmet és esztétikai hatást biztosít.Hasonló termékek:

EVIPASS ROZSDAMARÓ
1.490 Ft
Többféle változat elérhető.
-
RO-55 ROZSDAMARÓ
990 Ft
Többféle változat elérhető.
-